Σοκαριστικό βίντεο που έρχεται στη δημοσιότητα καταγράφει το μακελειό της Πράγας. Στο βίντεο εμφανίζεται ο 24χρονος Ντέιβιντ Κόζακ που σκόρπισε τον θάνατο σε πανεπιστήμιο του κέντρου της τσέχικης πρωτεύουσας να σηκώνει το όπλο και με παροιμιώδη ψυχραιμία να στοχεύει από τη διόπτρα του και να πυροβολεί.

Έπειτα, ξαναγεμίζει το όπλο, ξαναστοχεύει και ρίχνει και πάλι ενώ ο κόσμος πανικόβλητος τρέχει να σωθεί και τα ουρλιαχτά τους ολοκληρώνουν το απόκοσμο σκηνικό

Ο 24χρονος μακελάρης είχε μοιραστεί τις σκέψεις του στο ημερολόγιό του

Ο 24χρονος φοιτητής David Kozak σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο που άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να δολοφονήσει τουλάχιστον 15 άτομα, ενώ υπάρχουν το λιγότερο 24 τραυματίες, εκ των οποίων οι εννιά σε σοβαρή κατάσταση.

Αναρτήσεις στο Twitter που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη, αναφέρουν ότι διατηρούσε διαδικτυακό ημερολόγιο στην πλατφόρμα Telegram και εκεί έγραφε ότι ονειρεύεται να κάνει μακελειό. Μάλιστα, έκανε ειδική μνεία σε Ρώσο μακελάρη του 2021, ενώ ευχαρίστησε μια γυναίκα με το όνομα Alina Afanaskina.

Εντούτοις, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κόσμος ενθάρρυνε τις σκέψεις του, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι διαδικτυακές αναφορές. Επίσης, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εμπλέκεται σε δολοφονία ενός ατόμου που έγινε ώρες πριν το μακελειό και ορισμένοι λένε ότι σκότωσε τον πατέρα του. Οι έρευνες όμως είναι σε εξέλιξη και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Ακολουθεί απόσπασμα από το διαδικτυακό ημερολόγιο που φέρεται να διατηρούσε:

«Αφήστε με να παρουσιάσω τον εαυτό μου. Ονομάζομαι David.

Πάντα ήθελα να κάνω μακελειό σε σχολείο και μετά να αυτοκτονήσω. Ευχαριστώ την Alina Afanaskina για την πολύτιμη βοήθεια της.

Πάντα ήθελα να σκοτώσω, νόμιζα ότι θα γινόμουν μανιακός στο μέλλον…Όταν ο Ilnaz πυροβόλησε (σ.σ. Ρώσος μακελάρης του 2021 για επίθεση στο Καζάν), αντιλήφθηκα ότι είναι καλύτερο να δολοφονήσω μαζικά άτομα, από το να σκοτώνω μεμονωμένα. Έκατσα… Περίμενα… Ονειρευόμουν… Το ήθελα… αλλά η Alina έφτασε πάνω στην ώρα. Ήρθε σαν να ήταν θεόσταλτη».