Ένας χρόνος πέρασε από τη στιγμή που ο βασιλιάς Κάρολος ανέλαβε καθήκοντα στη Βρετανία μετά τον θάνατο της μητέρας του Ελισάβετ, με τη βασιλεία του να ταράσσεται από την είδηση πως πάσχει από καρκίνο.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δημοσίευσε βίντεο-αφιέρωμα για την επέτειο ενθρόνισης του 75χρονου Βρετανού μονάρχη και στη λεζάντα έγραψε το εξής μήνυμα:

«Σήμερα είναι η πρώτη επέτειος της στέψης του βασιλιά και της βασίλισσας στο @wabbey.

Εκτός από την ίδια τη λειτουργία, το Σαββατοκύριακο της στέψης πραγματοποιήθηκε πομπή με άμαξες στο κεντρικό Λονδίνο, ιπτάμενο πέρασμα, βασιλικός χαιρετισμός από 4.000 στρατιώτες στους κήπους του παλατιού του Μπάκιγχαμ, συναυλία στέψης στο κάστρο του Ουίνδσορ και πρωτοβουλία εθελοντισμού σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ανάμνηση από το Σαββατοκύριακο;».

Ωστόσο, πίσω από τα βασιλικά χαμόγελα, υπάρχουν αμφιβολίες για το μέλλον του, καθώς νοσεί από καρκίνο και έκτοτε κυκλοφορούν διάφορες φήμες, ειδικά για τη διαδοχή.

«Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, όμως η διάγνωση έγινε κατά τη διάρκεια της επέμβασής του για τον διογκωμένο προστάτη», ήταν η πρώτη επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι, όταν γνωστοποίησε την είδηση.

Επιχείρηση Menai Bridge

Έκτοτε, πληροφορίες αναφέρουν ότι η υγεία του χειροτέρευσε και ότι ο κρατικός βρετανικός μηχανισμός προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να κηδέψει σύντομα ακόμη ένα μονάρχη της χώρας.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα The News International σε σχετικό άρθρο αναφέρει πως η νεκρική πομπή θα μοιάζει με εκείνη της μητέρας του Ελισάβετ, ενώ θα τηρηθεί σχεδόν το ίδιο πρωτόκολλο, όπως στην περίπτωσή της, αλλά με μερικές ειδικές διαφοροποιήσεις.

Θα αναπαυθεί με τιμές και η επίσημη κηδεία του θα πραγματοποιηθεί εννέα ημέρες αργότερα, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα ταφεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Παραφηλολογία για τη διαδοχή

Μετά τη διάγνωση για τον καρκίνο του Καρόλου έχει ξεσπάσει παραφιλολογία σχετικά με τη διαδοχή του, με ορισμένα βρετανικά δημοσιεύματα να αναφέρουν πως δεν είναι σίγουρο ότι θα αναλάβει ο Ουίλιαμ.

Συγκεκριμένα, ο διάδοχος του θρόνου αντιμετωπίζει προβλήματα με την εικόνα του, αλλά και προσωπικά, αφού τόσο ο πατέρας του, όσο και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλεντον δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

Διάφορες φήμες ακούγονται μέχρι στιγμής, ακόμη και για τον πρίγκιπα Χάρι που παραιτήθηκε από το βασιλικό αξίωμα, αν και το τελευταίο θεωρείται απίθανο σενάριο.