Χάος επικράτησε στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης, γιατί αστυνομικοί μπήκαν στον προαύλιο χώρο και συνέλαβαν φοιτητές, που ζητούσαν εκεχειρία στη Γάζα, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Eλευθερία στην Παλαιστίνη».

Αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στον δρόμο μπροστά από την κύρια είσοδο του πανεπιστημίου και βρέθηκαν αντιμέτωπες με μια ομάδα περίπου 50 φοιτητών, όπως μεταδίδει ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου «Reuters».

Γάλλοι πολιτικοί, όπως η Ματίλντ Πανό, που ηγείται της κοινοβουλευτικής ομάδας LFI, στη γαλλική Εθνοσυνέλευση κάλεσε τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με όσα αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, καθώς παρόμοιες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν πριν από ημέρες στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού (Sciences Po), η συγκέντρωση στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης αποτελεί την τελευταία ένδειξη ότι οι διαδηλώσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια εξαπλώνονται στην Ευρώπη, την ώρα που ο καταστροφικός πόλεμος διανύει τον έβδομο μήνα του.