Η Πόλη του Φωτός, το ρομαντικό Παρίσι, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς και τα αξιοθέατα του από τα πιο γνωστά στον πλανήτη.

Τώρα οι επισκέπτες της πόλης έχουν έναν νέο και άκρως εντυπωσιακό τρόπο να τα δουν. Πετώντας με ένα ζέπελιν!

Το ζέπελιν της εταιρείας Airship Paris έχει 75 μέτρα μήκος και το πλάτος του υπολογίζεται όσο ένας αυτοκινητόδρομος τεσσάρων λωρίδων! Η πρώτη του δοκιμαστική πτήση έγινε πάνω από μια περιοχή χωριών και δασικών εκτάσεων βορειοδυτικά του Παρισιού.

Τις μέρες που ο καιρός είναι καλός ο Πύργος του Άιφελ θα είναι ορατός από απόσταση, ενώ οι Βερσαλίες και ο Σηκουάνας είναι μερικά ακόμα από τα αξιοθέατα που θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει ο ταξιδιώτης από ψηλά.

Το γερμανικής κατασκευής αεροσκάφος, μπορεί να έχει παρόμοιες διαστάσεις με ένα σούπερ τζάμπο A380 jet, αλλά είναι λίγο πιο αργό στη μέγιστη ταχύτητα, αφού κινείται με 90 χιλιόμετρα την ώρα.

Η εταιρεία, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια, τονίζει ότι είναι ένα από τα πιο ασφαλή αεροσκάφη, επειδή το αέριο που χρησιμοποιείται για να παραμένει φουσκωμένο το ζέπελιν είναι το ήλιο, που είναι μη-εύφλεκτο.

Παράλληλα, αν υπάρξει πρόβλημα με τους κινητήρες, το αεροσκάφος έχει τη δυνατότητα να αιωρείται έως ότου βρεθεί το κατάλληλο μέρος για προσγείωση.

Η Airship Paris ελπίζει ότι τα ζέπελιν θα γίνουν ένα οικείο θέαμα στον ουρανό της Γαλλίας, όχι μόνο για τουριστική χρήση, αλλά και για τη μεταφορά φορτίων, αλλά και για επιστημονικές αποστολές.

Το εισιτήριο θα σας κοστίσει αρκετά πιο ακριβά από ό,τι μια θέση στο τουριστικό λεωφορείο της πόλης, με τις τιμές να ξεκινούν από 200 ευρώ το άτομο. Ωστόσο, η μοναδική εμπειρία θα σας αποζημιώσει.

Κρατήσεις και πληροφορίες με ένα κλικ εδώ