Τη δεύτερη θέση κατέλαβε στο Silver Indoor Tour της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στην Οστράβα ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο ολοκλήρωσε τον αγώνα του στη δεύτερη θέση με 8.15 μέτρα, επίδοση που σημείωσε στην πέμπτη του προσπάθεια και αποτελεί την καλύτερη εμφάνισή του σε έναρξη σεζόν.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα με άκυρο και συνέχισε διαδοχικά με 7.86, άκυρο, 8.00, 8.15 και άκυρο άλμα.

Ο 24άχρονος για μία ακόμη φορά αντέδρασε αποτελεσματικά στα τελευταία άλματα, όπως άλλωστε έκανε με απόλυτη επιτυχία στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Ο σημερινός ήταν ο πρώτος από τους τέσσερις αγώνες, που θα κάνει ο Τεντόγλου πριν από το Παγκόσμιο του Βελιγραδίου.

Ο άλτης του ΓΣ Κηφισιάς προετοιμάζεται για την κορυφαία διοργάνωση της σεζόν, εκεί όπου θα συμμετάσχει με στόχο το χρυσό μετάλλιο, το πρώτο του στη διοργάνωση.

Ο επόμενος αγώνας του Τεντόγλου θα γίνει το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στο μίτινγκ στο Μετς της Γαλλίας.

Ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ επικράτησε του αγώνα με 8.21 μέτρα, επίδοση που σημείωσε στο έκτο και τελευταίο του άλμα και με το οποίο κατάφερε να σταματήσει το εντυπωσιακό σερί νικών του Τεντόγλου, το οποίο κρατούσε από τις 13 Φεβρουαρίου 2021.

Δυναμικό ξεκίνημα και για τη Ραφαέλα Σπανουδάκη στην Οστράβα

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη έδειξε από νωρίς την εξαιρετική της κατάσταση, εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στο Βελιγράδι.

Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη ήταν τρίτη στη δεύτερη προκριματική σειρά των 60 μέτρα με 7.29’’.

Η Σπανουδάκη έκανε το καλύτερο ντεμπούτο της καριέρας της, αφού ποτέ άλλοτε μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει να ξεκινήσει τη χρονιά με επίδοση κάτω από 7.30’’.

Η 27χρονη από τη Ρόδο επιβεβαίωσε και το όριο (7.30) στο Παγκόσμιο κλειστού, το οποίο είχε ήδη από την περυσινή χρονιά το όριο για το Παγκόσμιο κλειστού.

Η αθλήτρια περίπου μία αργότερα έτρεξε στον τελικό, όπου τερμάτισε σε 7.30’’ και κατέλαβε την τέταρτη κλείνοντας έτσι με τον ιδανικό τρόπο το ντεμπούτο της στη σεζόν.

Η Σπανουδάκη έμεινε πίσω στην εκκίνηση, παρόλα αυτά έδειξε ιδιαίτερα δυνατή στα τελευταία μέτρα και κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση κοντά στις προπορευόμενες αθλήτριες.

Νικήτρια ήταν η Μόλι Σκορτ (Ιρλανδία) με 7.25’’ και ακολούθησε η Ντελ Πολ (Ελβετία) με 7.26’’.

Η Σπανουδάκη θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στην ημερίδα του ΣΕΦ την Κυριακή 13/02.

Στο μίτινγκ της Οστράβα συμμετείχε και η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων), που ωστόσο δεν κατάφερε να οολοκληρώσει τον αγώνα της όπως θα ήθελε.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη δεν ξεπέρασε τα 4.21 μέτρα, που ήταν το αρχικό ύψος στο οποίο μπήκε στον αγώνα, ωστόσο κράτησε από τη σημερινή της εμφάνιση το γεγονός ότι δεν είχε ενόχληση στο πόδι.

Η αθλήτρια θα έχει την ευκαιρία να κάνει έναν αγώνα ανάλογο των δυνατοτήτων της, το Σάββατο στην ημερίδα του ΣΕΦ.