Δημόσια μίλησε ο συγγενής θύματος της φωτιάς στο Μάτι, που πέταξε την καρέκλα στο τέλος της δίκης, όταν ακούστηκε η απόφαση των δικαστών για τους έξι ενόχους.

Ο Άγγελος Κοντοθάνος μίλησε στην εκπομπή «Live News» και είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο πως «με το που είπε (σ.σ. η δικαστής) “λύεται η συνεδρίαση” και πήραν τις ποινές “χάδια”, σήκωσα μία καρέκλα και την πέταξα. Ανέλαβα την ευθύνη μου, γιατί σε αυτή την αίθουσα επί ενάμισι χρόνο δεν έχει πει κανείς ότι αναλαμβάνει την ευθύνη. Ζητάω συγγνώμη απ’ όσους θα ήθελαν κάτι περισσότερο και δεν το πέτυχα. Ούτε η λέξη “συγγνώμη” έχει ακουστεί σε αυτή την αίθουσα».

Επίσης, είπε ότι οι νεκροί της τραγωδίας είναι 104, ενώ το δικαστήριο έκανε λόγο για 102 νεκρούς.

«Η δικαστής μίλησε για 102 νεκρούς, γιατί τα διδυμάκια Χερουβίμ δεν έχουν συγγενή πρώτου βαθμού εν ζωή, να υποστηρίξουν την κατηγορία τους. Είναι απλά δύο αριθμοί. Είμαστε απλά πλημμελήματα και τα διδυμάκια δεν μπορούν να υποστηρίξουν την κατηγορία της δολοφονίας τους», ανέφερε στην εκπομπή του «Mega».

«Ντροπή στο δικαστήριο, που είχε την ευκαιρία, για πρώτη φορά στην ελληνική μεταπολιτευτική ιστορία, να τιμωρήσει κάποιους υπεύθυνους για κάτι και δεν το έκανε. Θα έρθουν άλλα Τέμπη, άλλες τραγωδίες, δεν ξέρουμε ποιανού τα παιδιά θα είναι στην επόμενη τραγωδία. Εύχομαι οι τύψεις να τους κάνουν να τρελαθούν και να τους μισήσουν τα παιδιά τους», πρόσθεσε στη συνέχεια μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται πως το Στ’ Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αποφάσισε την ενοχή 6 από τους συνολικά 21 κατηγορούμενους για τη φονική φωτιά στο Μάτι, που συνέβη τον Ιούλιο του 2018.

Η ετυμηγορία των δικαστών ήρθε ύστερα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, ενώ υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις από τους συγγενείς των θυμάτων.