Δεκάδες δικαστήριο έχουν σε βάρος τους οι περισσότεροι από τους χούλιγκαν που προφυλακίστηκαν για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και της επίθεσης κατά των αστυνομικών στου Ρέντη, που οδήγησε στον θανατηφόρο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Από το πρωί της Κυριακής, συνολικά 32 κατηγορούμενοι απολογήθηκαν ο ένας μετά τον άλλον στους τρεις ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση με πέντε από αυτούς να κρίνονται προφυλακιστέοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των προσωρινά κρατούμενων στους 12.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι είναι, σύμφωνα με τις αρχές, και κάποιοι που φέρονται να ανήκουν στην ηγετική ομάδα. Πρόκειται για έναν 22χρονο ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του άτυχου αστυνομικού τον περασμένο Δεκέμβριο.

Νωρίτερα, κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του, ο κατηγορούμενος με το προσωνύμιο «Κοντός» ο οποίος φέρεται να είχε, επίσης, κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη των επεισοδίων. Ο 40χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την εμπλοκή του στα επεισόδια φέρεται να συνεργάστηκε με τον μάνατζερ του γνωστού τράπερ, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί , και ήταν εκείνος που «τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης» που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Το ποινικό παρελθόν των προφυλακισμένων

Στο ποινικό παρελθόν των προφυλακισθέντων, αναφέρεται ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με αυτό:

«Κοντός»: Το 2011, στον Άλιμο, μαζί με δύο συνεργούς έξω από γνωστό κέντρο διασκέδασης μαζί με δύο συνεργούς, φέρεται να μαχαίρωσαν και ξυλοκόπησαν και λήστεψαν έναν άνδρα. Κατηγορήθηκε για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Το 2016 στην Καλλονή, φέρεται να μαχαίρωσε έναν άνδρα μέσα σε παιδότοπο. Κατηγορήθηκε για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων.

«Μάνατζερ τράπερ»: Από το 2011 έχει σε βάρος του τουλάχιστον 10 δικογραφίες για μαχαιρώματα και ληστείες, σε Ίλιον, Κόρινθο και Κολωνό. Χαρακτηριστικό ότι στη δικογραφία περιγράφεται ως «ειδικός στις τσιμπιές (σ.σ. μαχαιρώματα) στο γοφό».

«Κόκος»: Ο 31χρονος το 2010, είχε συμμετάσχει σε επεισόδια στο ΣΕΦ.

Το 2012, έχει πέντε δικογραφίες για ληστεία, ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα αλλά και επιθέσεις σε αλλοδαπούς με το μανδύα της Χρυσής Αυγής. Φέρεται να έχει μαχαιρώσει έναν Πακιστανό ιδιοκτήτη κουρείου.

33χρονος: Έχει δέκα δικογραφίες το 2011, για επεισόδια, ληστείες, κλοπές και σωματικές βλάβες.

24χρονος: Πέντε δικογραφίες από το 2018 για ρατσιστικές επιθέσεις. Φέρεται να μαχαίρωσε και οπαδό της ΑΕΚ στον Ωρωπό.