Η έλλειψη εργαζομένων σε συγκεκριμένους τομείς της παραγωγικής δραστηριότητας, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική οικονομία και η επίλυσή του, αναμφίβολα αποτελεί έναν δυσεπίλυτο γρίφο.

Μία λύση μπορεί να ήταν, όπως κάποια στιγμή είχε πει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, να δοθούν περισσότερα χρήματα για την προσέλκυση εργαζομένων. Ωστόσο, οι επιχειρηματίες εμφανίζονται μάλλον απρόθυμοι να πληρώσουν ακριβά για να αποκτήσουν αυτό που χρειάζονται, προφανώς εκτιμώντας ότι μάλλον τα οφέλη θα είναι μικρότερα από το επιπλέον κόστος που καλούνται να επιβαρυνθούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση σχετική έρευνα της εταιρείας Randstad, σε δείγμα 585 επιχειρήσεων, μόλις το 1% των επιχειρηματιών σκοπεύει να δώσει αυξήσεις πάνω από 20% προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που έχει σε εργατικό προσωπικό.

Πιο συγκεκριμένα, εντός του δωδεκάμηνου το 72% των επιχειρήσεων απαντά ότι θα προσφέρει υψηλότερους μισθούς, ενώ το 40% προσδιορίζει την αύξηση των μισθών μέχρι το 5% ενώ μόλις το 1% κάνει λόγο για αυξήσεις άνω του 20%.

Η έρευνα δείχνει ότι σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις (48%) θεωρούν ότι η μεγαλύτερη πρόκληση αυτής της περιόδου, είναι το συνολικό κόστος απασχόλησης. Μάλιστα το 63% θεωρεί ως μη ρεαλιστικές τις προσδοκίες για τους μισθούς, γεγονός που αποτελεί και τη βασική αιτία των δυσκολιών που παρουσιάζονται για την προσέλκυση ταλέντων στις επιχειρήσεις.

Μισθοί

Στην ίδια έρευνα το 59% των επιχειρήσεων έχει επιλέξει να αυξήσει τους μισθούς για να διαχειριστεί την έλλειψη προσωπικού. Το 72% των εταιρειών δηλώνει την πρόθεση για αυξήσεις μισθών εντός των επόμενων 12 μηνών. Από αυτές, το 40% προτίθεται να δώσει αυξήσεις που δεν υπερβαίνουν το 5%, ενώ μόλις το 1% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι αυξήσεις που προτίθεται να δώσει είναι υψηλότερες του 20%.

Παράλληλα το 65% θεωρεί ότι οι μισθοί που καταβάλλονται είναι ίδιοι με εκείνους των εταιριών που βρίσκονται σε ανταγωνισμό, ενώ το 21% πιστεύει ότι η εταιρία τους καταβάλλει υψηλότερες μηνιαίες αποδοχές.

Προσλήψεις

Σε ό,τι αφορά τη διενέργεια προσλήψεων, το 53% των επιχειρήσεων δηλώνει ότι θα αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων. Προβάλει ως λόγο την επιχειρηματική ανάπτυξη (89%), ενώ το 30% θα πραγματοποιήσει αύξηση εργαζομένων, επειδή διαπιστώνει ότι υπάρχει ανάγκη στην επιχείρησή του για άτομα με νέες δεξιότητες.

Οι περισσότερες προσλήψεις προγραμματίζονται να γίνουν στον τομέα της τεχνολογίας (53%) και στις πωλήσεις (43%). Τις περισσότερες δυσκολίες εύρεσης εργαζομένων, αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στις ειδικότητες μηχανικών (83%), στην τεχνολογία (78%) και στην παραγωγή (57%).

Οι περισσότερες επιχειρήσεις δήλωσαν ότι τα ελκυστικά πακέτα αποδοχών και παροχών που προσφέρουν, αποτελούν το πιο σημαντικό στοιχείο που προσελκύει εργαζόμενους, ενώ άλλες πρόταξαν τις επαγγελματικές ευκαιρίες καριέρας και το ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον.

Σε επίπεδο παροχών, το 78% των επιχειρήσεων προσφέρει εκπαίδευση και το 58% δυνατότητα εργασίας από το σπίτι. Ειδικά ως προς τις οικονομικές παροχές, το 74% προσφέρει κινητό τηλέφωνο και ατομικά μπόνους απόδοσης και το 64% ιδιωτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Πολύ ψηλά βρίσκονται επίσης τα κουπόνια σίτισης – επιδότηση γεύματος (61%), καθώς και το εταιρικό αυτοκίνητο (52%).