Η Nissan ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την αυτοκινητοβιομηχανία Silence της Acciona, μια ευρωπαϊκή μάρκα ηλεκτρικών οχημάτων μικροκινητικότητας τα οποία είναι σχεδιασμένα για καθαρότερη, πιο έξυπνη και πιο ευέλικτη ζωή στην πόλη.

Στο πλαίσιο αυτής της νέας συνεργασίας, η Nissan θα έχει δικαιώματα διανομής για τη σειρά προϊόντων Silence, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων Silence S04 και των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, μέσω του εκτεταμένου δικτύου λιανικής της σε όλη την Ευρώπη. Η συνεργασία ξεκινά με πωλήσεις στην Γαλλία και την Ιταλία οι οποίες προγραμματίζονται από τον Ιούνιο του 2024, ακολουθούμενες από τη Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2024.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι πελάτες της Nissan θα έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από μοναδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα προϊόντα Silence – ξεκινώντας με το S04 Nanocar. Σχεδιασμένο για ευελιξία σε πολυσύχναστα περιβάλλοντα πόλης, αυτό το συμπαγές, ελαφρύ ηλεκτρικό όχημα (EV) διατίθεται σε δύο παραλλαγές, τις L6e και L7e, προσαρμοσμένες για να ανταποκρίνονται στις αστικές ανάγκες οδήγησης όλων των ειδών.

Κάθε έκδοση διαθέτει μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία, από 149 km (L7e) έως 175 km (L6e), με τελικές ταχύτητες που φτάνουν τα 45 km/h (L6e) και τα 85 km/h (L7e) – ιδανική λύση για καθημερινές μετακινήσεις ή για εξερεύνηση της πόλης. Το S04 Nanocar τροφοδοτείται από δύο μπαταρίες 5,6 kWh, προσφέρει γρήγορες, απλές και βολικές επιλογές φόρτισης, όπως άμεση φόρτιση, εναλλαγή μπαταριών σε ειδικούς σταθμούς (διατίθεται με συνδρομή) και φόρτιση στο σπίτι ή στο γραφείο μέσω αφαιρούμενης μπαταρίας.

Προσφέροντας ηλεκτρική οδήγηση αλλά και έξυπνη συνδεσιμότητα, το S04 Nanocar είναι ακόμα εξοπλισμένο με την εφαρμογή MySilence – μια υπηρεσία ενιαίας εξυπηρέτησης για τις ανάγκες κάθε κατόχου με το πάτημα ενός κουμπιού. Μέσω της εφαρμογής, οι πελάτες έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από ψηφιακές υπηρεσίες, όπως η είσοδος χωρίς κλειδί, η παρακολούθηση τοποθεσίας, η παρακολούθηση της εμβέλειας και η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Ανεβάζοντας την ευέλικτη μετακίνηση στην πόλη σε νέα επίπεδα, επιτρέπει επίσης στους πελάτες να συνδέονται με φίλους και να μοιράζονται την πρόσβαση στο όχημά τους, χωρίς την ανάγκη ανταλλαγής κλειδιών – ωθώντας ακόμη περισσότερο την προσβασιμότητα στις επιλογές EV.

Σε συνεργασία με επιλεγμένους αντιπροσώπους Nissan στην Γαλλία και την Ιταλία, οι πελάτες θα μπορούν σύντομα να δουν τόσο τα μοντέλα L6e όσο και L7e του S04 Nanocar, καθώς και την e-μοτοσυκλέτα, διαθέσιμα προς πώληση στις αντιπροσωπείες τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Η σειρά προϊόντων Silence θα είναι επίσης διαθέσιμη σε επιλεγμένους αντιπροσώπους Nissan στην Γερμανία από τον Σεπτέμβριο του 2024.

Οι τιμές των προϊόντων Silence θα ποικίλλουν ανά περιοχή και η Nissan με τους αντιπροσώπους της θα προσφέρουν μια σειρά από επιλογές χρηματοδότησης και ασφάλισης που θα είναι διαθέσιμες σταδιακά και οι οποίες θα διασφαλιστούν και θα προμηθεύονται μέσω κατάλληλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που θα ανακοινωθεί σε εύθετο χρόνο.